PSYCHOTHERAPIE
Een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen

Psychotherapie

Psychotherapie is een gestructureerde vorm van behandeling en begeleiding gericht op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen. Het omvat een samenwerkingsproces tussen een gekwalificeerde professional, zoals een psychotherapeut, en een cliënt, om psychische, emotionele en gedragsproblemen aan te pakken. Deze therapie is gebaseerd op het begrip dat onze gedachten, gevoelens en gedragingen nauw met elkaar verbonden zijn, en dat problemen vaak voortkomen uit onbewuste of onverwerkte ervaringen en disfunctionele patronen.

PRATEN HELPT

Psychotherapie biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin individuen kunnen praten over hun problemen en samen met de therapeut kunnen werken aan het identificeren en begrijpen van de onderliggende oorzaken. Verschillende benaderingen en technieken worden gebruikt, zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie en schematherapie, EMDR, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de cliënt.

HET DOEL

Het doel van psychotherapie is om individuen te helpen inzicht te krijgen in hun gedachten, emoties en gedragingen, positieve veranderingen teweeg te brengen, beter om te gaan met stressvolle situaties, emotionele problemen op te lossen, persoonlijke groei te bevorderen en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Het is een samenwerkingsproces waarbij de therapeut en de cliënt specifieke doelen stellen en effectieve strategieën ontwikkelen om deze doelen te bereiken. Door psychotherapie kunnen individuen hun mentale welzijn verbeteren en beter omgaan met de uitdagingen van het leven.

Over Ben

Ik werk vanaf 1986 als psycholoog en vanaf 2000 als psychotherapeut. Ik ben gestart als psycholoog in een maatschap met enkel psychologen. In ’92 ben ik bij de Riagg gaan werken en vanaf toen enkel multi-disciplinair. Uiteindelijk is de Riagg opgegaan in Ggz-Drenthe. Ik heb zowel poliklinisch, in deeltijdbehandeling en klinisch gewerkt en ook jarenlange ervaring met de 7x 24 uursdienst. Ik heb ervaring met stemmings- persoonlijkheids- en angststoornissen (PTSS, AGDS en DIS)

Ik vind de samenwerking met de cliënt zo mogelijk het belangrijkst. Ik ben geduldig, begripvol en heb veel vertrouwen in de mogelijkheden van mensen om tot verandering en persoonlijke groei te komen. Ik maak gebruik van Cognitieve gedragstherapie (CGT), Schematherapie (ST) en EMDR op een, voor zover mogelijk non-directieve manier. Ik blijf me daarbij zoveel mogelijk afstemmen op jou als cliënt. Mijn voorkeur gaat uit naar mensen die naar zichzelf willen kijken, zichzelf als ingang zien om hun problemen te verminderen.

De behandeling verloopt volgens vaste stappen zoals vastgelegd in de landelijke richtlijnen en wordt vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering.

Aanmelden

Ben is aangesloten bij stichting 1nP. Om een afspraak te maken kun je de volgende weg volgen:

 1. Ga naar de website van www.1np.nl
 2. Kies voor 'Vind direct een behandelaar in jouw omgeving'
 3. Doorloop het aanmeldproces
 4. Naam regiebehandelaar: Ben Stemerdink
 5. Je komt nu op een kaart van NL met een locatie vectorafbeelding in Emmen Team 114. Als je daar op klikt kun je kiezen bij regiebehandelaar op Dhr. Ben Stemerdink

Graag voor inschrijving telefonisch contact met mij opnemen

Primair beroep Psychotherapeut BIG reg.nr.39050842016

Secundair beroep Gz-psycholoog BIG reg.nr.19050842025

E-mailadres: b.stemerdink@extenzo.nu
1nP Locatie Burgemeester Veenhovenplein 1 a
7957 BA De Wijk
0649800391

Ik behandel:

 • Angststoornissen
 • Stemmingsstoornissen
 • Persoonlijkheidsstoornissen

Leeftijdsgroepen:

 • Volwassenen

Specialisaties:

 • Rouw
 • (Complex) trauma

Therapievorm:

 • Individuele psychotherapie 
BRIGITTE VAN BAKEL